Over De Bosvrucht

De Bosvrucht is een voedselbos van een kleine halve hectare gelegen in de velden van Laarne. Het lapje landbouwgrond werd aangekocht door Katrien Windels en Thomas Vackier eind 2022.

De eerste aanplant vond plaats in november van 2023.

Voedselwat?

Er bestaat niet echt een algemene definitie van voedselbos en de naam op zich is wat ongelukkig gekozen omdat we eerder mikken op een lichtrijke bosrand en geen dicht bos. Kwatongen beweren dat voedselbos gewoon de hippe term voor boomgaard is, maar het is natuurlijk meer dan dat. We voorzien namelijk niet alleen fruitbomen maar ook een bonte mix aan notenbomen, fruitstruiken, stikstofbinders, bloemen, klimplanten en kruiden. Het einddoel is niet alleen de opbrengst, maar ook de creatie van een mooie, bio-diverse locatie waar we kunnen ontspannen en die we kunnen nalaten aan onze kinderen.

Over ons

Katrien Windels werkt bij UGent en heeft een enorme liefde voor alles wat groen en duurzaam is. Werkte ooit voor Natuurpunt op boscompensatie en heeft nu haar eigen (voedsel)bos in wording.

Thomas Vackier werkt bij In The Pocket als Quality Engineer en knutselt in zijn vrije tijd met hout. Wou als kind ooit boswachter worden.